1. Külföldön tartózkodó magyarok bejelentési kötelezettsége

  szerző:
  1,380
  Dr. Riskó Nagy László hivatalos levele, a londoni magyar konzul a külföldi magyarokat érintő márciusi jogszabályváltoztatásról, amely érinti a külföldön élő – tartózkodó magyarokat. Jó tudni mit hogyan kell(ene) követni hogy minden hivatalos papírod rendben legyen. 1. 2013. március 1-én módosult a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992....
 2. Uniós TB-kártya – European Health Insurance Card (EHIC)

  szerző:
  384
  Holiday lefoglalva, bőröndök megtömve, a viráglocsolást és a macska etetését elvállalták a szomszédok, tehát indulásra készen állsz. De ugye az európai egészségbiztosítási kártyát sem felejtetted el? Ez az ingyen beszerezhető kártya biztosítja, hogy az Unió tagállamaiban, valamint Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában és Svájcban ugyanúgy vehesd igénybe az egészségügyi ellátást (orvost, gyógyszertárat,...
 3. Hallottál már a CAB-ről?

  szerző:
  7,029
  Nem a Black Cab-re, hanem a Citizens Advice Bureau–ra gondolok. Tudtad, hogy az Egyesült Királyságban több mint háromezer CAB irodához fordulhatsz ingyenes tanácsadásért, ahol több mint huszonegyezer önkéntes várja, hogy segítsen neked munkaügyi, jogi, pénzügyi, közjóléti, bevándorlási, fogyasztói, vagy akár diszkriminációs ügyben? Van olyan ismerősöm, aki egy évig nem jutott...
 4. Angol önéletrajz írási tanácsok sikeres külföldi munkakereséshez

  szerző:
  1,307
  Ha már a szigetországba vetett a sors, és nem vagy olyan szerencsés, hogy eleve dolgozni érkezel előre egyeztetett állásra és munkahelyre, akkor bizony meg kell tanulnod egy-két dolgot az angolszász önéletrajzokról és kiválasztási folyamatról, ha önállóan szeretnél munkát találni. Angol CV írási tippek és tanácsok a gyakorlatban. Letölthető önéletrajz minták és sablonok.
 5. Segítség, eBay függő lettem!

  szerző:
  1,431
  Otthon mindössze a Vatera és TeszVesz elérhető, de a szigetországban minden idők legnagyobb internetes vásárlási portálja vár rád: az eBay! Természetesen nem kell az átlagmagyarnak sok idő, hogy shopping függő legyen az oldalon hiszen itt szinte minden olcsóbb, mint a boltokban.
 6. Gépjármű biztosítás kötés gyorsan és olcsón

  szerző:
  1,929
  Amennyiben nem riasztott el a jobbkormányos vezetés kipróbálása és felfedezted az angliai használt autópiac kecsegtető árait egyvalamire biztosan szükséged lesz: gépjárműbiztosításra. Kötelező megkötnöd és természetesen minél olcsóbb annál jobb. Hogyan spórolhatsz kocsi biztosításon? Néhány jótanács, amit esetleg eddig nem tudtál.

Szigetországi magyarok közössége

A HUNUK közösség célja hogy összefogja, segítse és támogassa az angliai, skóciai, írországi magyarokat. Olyan brit városok köré hozunk létre közösségi csoportokat ahol az ott élő magyarok aktív társaságot alkotnak. Közösségi fórumokon és üzenőfalakon keresztül kommunikálhattok, illetve lehetőség van programok szervezésére is a weboldalunk segítségével.

Kérdésed van?

Fordulj bátran a HUNUK magazin szerkesztőihez illetve regionális csoport és fórum moderátorok is állnak rendelkezésedre. Szeretnél egy helyi közösség moderátora lenni? Klikk ide a jelentkezéshez.
Szerzői jogok fenntartva. © 2013 HUNUK Kiemelt partnerünk a Londoni Apró – a Londonban élő magyarok apróhirdető oldala