Bemutatkozik Martamaria – Guinness rekord hangterjedelem és az Achilla

Szerző:
|

Marta AchillaAki ismer annak csak Márti vagyok, és ehhez már itt Londonban is sokan hozzászoktak. Föállásom a zenekarom (Achilla), de pillanatnyilag egy angol – még kiadatlan könyv fordításán dolgozom – ami nagy büszkeségemre minden valószínüséggel Magyarországon lesz először kiadva. Kapcsolataimat szívesen osztom meg másokkal, szabadidömben barátaimnak segítek. Ènekesnő vagyok, de széles az érdeklődési köröm. Volt egy kis szerepem Koltai Róbert‚ Csocsó, avagy éljen május elseje c. filmjében. ( Ròbert egy kiváló színész és fantasztikus ember). Beszélek németül és persze angolul. Pillanatnyilag egy angol regényt segítek magyar kiadáshoz és egy magyar zeneszerzőnek angol képviselőt találni…

Martamaria (http://www.myspace.com/martamaria) néven alapítója, énekesnöje, menedzsere és társ- dalszerzöje vagyok Achilla nevü együttesemnek. Londonban élek, de sokat turnézunk ahogy egy aktív zenekarhoz illik. Tavaly felvettünk egy 12 dalos bemutatkozó nagylemezt “Timeless” néven, amire rendkívül büszkék vagyunk és ami itt az Egyesült Királyságban és egy nagy német magazinban (Rock Hard) is kitűnő jellemzésnek örvend. Jelenleg kiadókkal tárgyalunk a lemez jövöjéröl, ami számára egy licence szerzödés volna ideális, de nagy örömünkre mozi filmek is érdeklödnek zenénk iránt.)

Itt egy interjú velem:

és még egy interjú itt: http://ravenheartmusic.com/press-group-72.html

Guinness hangterjedelmi világrekorderként – ezt a címet férfi basszustól a legmagasabb coloratura szoprán fölé nyúló hangterjedelmemmel szereztem – mindenképpen saját zenekar alapítása jöhetett csak szóba, ez lett az Achilla ami azóta sikeresen turnézik.  2007 nyarán, zeneművészeti főiskolás éveim közepén komoly célokkal alapítottam a zenekart, amit a kemény rock kedvelöinek ajánlok. Elsö dalunk a ‚Wild Flower‘ rögtön a Fireworks Magazine válogatás CD-jére került de azóta több válogatás cd-n rajtavoltunk dalainkkal, többször a Metal Hammer Magazinban is. Malcolm Dome legendás angol író/ újságíró támogatását élvezzük de kezdetektöl támogat minket a média.

2004-ben megnyiltak Europa kapui és én tudtam hogy Londonban a helyem. Beíratkoztam egy zeneiskolába, ami úgy indult hogy ‘majd meglátjuk hova vezet’… 2005-ben egy Vocaltech nevü zenemüvészeti föiskolán kötöttem ki ahol 2009-ben diplomáztam.

2007 nyarán a fösulis évek alatt megalakult az Achilla. Nemzetközi együttes vagyunk, Európa különbözö részeiröl (olasz, görög, magyar) és részben ez a kulturális sokszínüség alapozta meg és tartja fenn népszerüségünket, egyedi hangzásunkat.  Eddig egy “Arashi” nevü kislemezünk jelent meg, amiröl a késöbb megjelölt linken több információt találhattok. Célunk Európában turnézni.

Még mindig tanítok privát éneket és zenebuisness-t ha éppen nem koncertezünk. (Ènek: singinglessons@martamaria.com és zenészeket/kezdö managereket is oktatok hogyan fejlesszék tudásukat, zenekarukat  ‘zenebusiness gyakorlatban’ néven. Bármilyen furán is hangzik is, manapság ez a fajta tudás elengedhetetlen. (rockmusiclifecoach@martamaria.com) Itt is elérhettek: martamaria@achillamusic.com

Két Egyesült Királyságbeli turnénk lezajott márciusban és májusban a további fellépések itt találhatók, (amiböl a legközelebbi augusztus 5-én lesz a Northern Line-on Camden mellett lévö Tufnell Park-nál, aBoston Music Rooms-ban).
Megtaláltok a következő közösségi oldalakon:

londoni magyar énekesnő Martamaria & Achilla zenekar

http://www.myspace.com/achillamusichttp://www.facebook.com/achillamusic

Köszönöm hogy meghallgattatok és remélem találkozunk a Bloodstock Open Air zenei fesztiválon Augusztus 14-én, 6 órakor:

http://www.bloodstock.uk.com/events/boa-2011/bands/achilla

Talán több éves álmom is megvalósul idén? Jövőre? A Sziget Fesztiválon játszani Budapesten…

Szigetországi magyarok közössége

A HUNUK közösség célja hogy összefogja, segítse és támogassa az angliai, skóciai, írországi magyarokat. Olyan brit városok köré hozunk létre közösségi csoportokat ahol az ott élő magyarok aktív társaságot alkotnak. Közösségi fórumokon és üzenőfalakon keresztül kommunikálhattok, illetve lehetőség van programok szervezésére is a weboldalunk segítségével.

Kérdésed van?

Fordulj bátran a HUNUK magazin szerkesztőihez illetve regionális csoport és fórum moderátorok is állnak rendelkezésedre. Szeretnél egy helyi közösség moderátora lenni? Klikk ide a jelentkezéshez.
Szerzői jogok fenntartva. © 2013 HUNUK Kiemelt partnerünk a Londoni Apró – a Londonban élő magyarok apróhirdető oldala
%d bloggers like this: