Magyar termékek külföldön

Szerző:
|

Vicces hogy sokunknak külföldre kell költöznie hogy igazán értékelni tudja a magyar termékeket. Angliába való költözés után nem tellik sok időbe hogy elkezdjenek hiányozni a finom magyar ízek. A hazai fűszerek, édességek, összetevők és magyar specialitások.

Szomorú hogy a hazai piacon a kínálat még mindig a külföldről importált áruknak kedvez. Mindazonáltal erősödni látszik egyfajta tudatosság az otthon termelt és készített termékek által. Néhány éve egy kampány indult a magyar termék védjeggyel lettek ellátva. Ezen címkék a fogyasztói magatartást befolyásolását célozzák, a magyar termelői piac élénkítése érdekében.

Az európai uniónak persze nem nagyon tetszett a fenti videó, állítólag be is tiltották a reklámot. Ennek ellenére futótűzként terjedt az interneten azóta is.

Mi mint angliában élő magyarok megtanultuk a magyar minőségi termékek igazi értékét. Tudjuk milyen az ha “csomag” jön otthonról tele Túró rudival, debreceni párossal, szegedi paprikával, Pick szalámival, Győri édességekkel, Szerencsi csokival, Tokaji borral, Pálinkával, Unicummal és még sorolhatnánk…

Sok tipikusan magyar teméket megtalálhatsz az Egyesült Királyság több pontján is jelen lévő magyar boltokban. Londonban és néhány nagyvárosban több ilyen bolt is nyitott valamint rendelhetsz webshopokból házhozszállítással, ha ezek nem esnek a lakhelyedhez közel.

magyar termék védjegy logoTalán ezek a termékek kissé többe kerülnek a tesco gazdaságos kategóriánál, de azon túl hogy a minőségük többnyire kiemelkedően jobb azt is tartsuk észben, hogy ezen áruk megvásárlásával mi magunk is hozzájárulunk a magyar gazdaság erősödéséhez.

Az otthon gyártott termékek magyar munkahelyeket teremtenek. Vásárlásukkal pozitív hatást gyakorolsz a keresletükre, ezzel élénkíted a termelést és versenyképesebbé teszed a magyar termékeket a külföldi olcsó import alternatívákkal szemben.

Magyar termékek: válasszunk hazait külföldön is!

Ha külföldön vásárolsz minőségi magyar terméket azzal potenciálisan terjeszted az áruk hírnevét hiszen külföldi kollegáid, barátaid kapcsolatba kerülnek ezekkel és megismerhetik a magyar finomságokat és minőségi árukat. Mindezzel akár a magyar termékek exportjára is pozitívan hathatsz.

Szigetországi magyarok közössége

A HUNUK közösség célja hogy összefogja, segítse és támogassa az angliai, skóciai, írországi magyarokat. Olyan brit városok köré hozunk létre közösségi csoportokat ahol az ott élő magyarok aktív társaságot alkotnak. Közösségi fórumokon és üzenőfalakon keresztül kommunikálhattok, illetve lehetőség van programok szervezésére is a weboldalunk segítségével.

Kérdésed van?

Fordulj bátran a HUNUK magazin szerkesztőihez illetve regionális csoport és fórum moderátorok is állnak rendelkezésedre. Szeretnél egy helyi közösség moderátora lenni? Klikk ide a jelentkezéshez.
Szerzői jogok fenntartva. © 2013 HUNUK Kiemelt partnerünk a Londoni Apró – a Londonban élő magyarok apróhirdető oldala
%d bloggers like this: