Londoni koncertszervezők – Drum & Monkey avagy Dob + Majom

Szerző:
|

A Drum & Monkey csoportot hivatalosan 2010. július 5-én három magyar állampolgár, név szerint Ádám, Gábor és Tamás alapította azzal a céllal, hogy Nagy Britanniában és Nyugat-Európában főként magyar érdekeltségű kulturális programokat szervezzen.

drum and monkey quimbyAz ötlet megszületése 2009 tavaszára datálódik, amikor Ádám – aki akkor a londoni Metropolitan University diákjaként event management-et tanult, és ekkor már 4 éve sikeresen működtetett egy 12 csapatos magyar kispályás foci ligát – találkozott Tamással – aki  nem sokkal korábban érkezett Londonba, és multinacionális cégeknél szerzett több mint 10 éves vezetői és hazai koncertszervezői tapasztalatot – és arra gondoltak, milyen jó volna megmutatni a világnak Magyarország kulturális értékeit, egyúttal a külföldön élő magyarok számára is helybe hozni az eredeti magyar kultúra egy szeletét.

Később csatlakozott hozzájuk Gábor, aki a mai “elektronikus világban” segíti érvényesülni a csapatot, és a hamarosan beinduló website működéséért felel. (www.drumandmonkey.org)

Személyes kapcsolatokból adódott, hogy 2010 májusában két sikeres Quimby koncerttel indult a fellépők sora, majd azt követte a Kispál és a Borz szigetes búcsúkoncertjét pár nappal megelőző bulija a Garage-ban.

Szeptember végén Bödőcs Tibor stand up comedy estje vonzott két egymást követő napon teltházat. Novemberben a 30Y zenekar lemezbemutató koncertje következett a kultikus Dingwalls klubban, ahol két londoni, de részben magyar érdekeltségű együttes, az AID és a Buddha Pests voltak az előzenekarok. Az idei évet pedig a Heaven Street Seven kiváló hangulatú koncertje kezdte meg február 20-án.

Londoni koncertek a Drum and Monkey szervezésével - a képen a Kispál londoni fellépése

A Drum and Monkey line up-ja a következő fellépőket tartogatja számunkra 2011-ben:

  • Quimby
  • Európa Kiadó
  • KFT
  • Hiperkarma
  • Csík Zenekar
  • Kiscsillag
  • Bin Jip
  • Bödőcs Tibor!

Az eseményekről folyamatosan hírt kaphattok a www.drumandmonkey.org weboldalon, illetve a d&m Facebook csoport falán.

Quimby koncert London 2011. május 14.
A Quimby idei május 14-ei fellépésére már a jegyek több mint fele elkelt.

Ha kedvet kaptatok, az alábbi linken válthattok belépőt a bulira.

További részleteket a Quimby koncertről a facebookon találhatsz.

Szigetországi magyarok közössége

A HUNUK közösség célja hogy összefogja, segítse és támogassa az angliai, skóciai, írországi magyarokat. Olyan brit városok köré hozunk létre közösségi csoportokat ahol az ott élő magyarok aktív társaságot alkotnak. Közösségi fórumokon és üzenőfalakon keresztül kommunikálhattok, illetve lehetőség van programok szervezésére is a weboldalunk segítségével.

Kérdésed van?

Fordulj bátran a HUNUK magazin szerkesztőihez illetve regionális csoport és fórum moderátorok is állnak rendelkezésedre. Szeretnél egy helyi közösség moderátora lenni? Klikk ide a jelentkezéshez.
Szerzői jogok fenntartva. © 2013 HUNUK Kiemelt partnerünk a Londoni Apró – a Londonban élő magyarok apróhirdető oldala
%d bloggers like this: