Geordie kifejezések első kézből – Geordie Shore

Szerző:
|

Ha ebből a videóból nem értesz semmit az valószínűleg azért van, mert nem Newcastle vagy a North East egyik városában élsz. Ugyanis ezen vidék nevezetes lakói a Geordie-k, akik saját tájszólásukkal próbálják megnehezíteni az itt letelepedő magyarok nyelvtanulását és angol nyelvértését. :)

Viccet félretéve, a népszerű (érthetetlenül nagyon népszerű) GEORDIE SHORE című valóságshow szereplői adnak egy kis ízelítőt a Geordie akcentus általuk használt kifejezéseiből.

Mint – Amazing, fantastic.
Mortalled / Smashed – Drunk. Very drunk.
The Bosh Dance – A local dance routine (see video)
She’s ‘Rats’ – Ugly (but might be a nice person)
Necking On – Kissing (well, northern kissing)
Tashin’ On – Kissing. A boy (probably).

A TV show ezen Geordie party élőlények hedonista életmódjának legbotrányosabb részleteit vágja a tvnéző arcába. Egyfajta Bigbrother ház lakók módjára gyakorlatilag már mindenki-mindenkivel aludt már együtt. A teljes katarzist a földön fetrengő, batman részeg, alsónemű villantó enyhén túlsúlyos, dúskeblű Geordie lányok veszekedése-verekedése biztosítja a néző számára.

“Mint” ex-Newcastle-i angliai magyar, jó látni egy kis Geordie Land-i őrültséget – bár hozzátenném a szereplőknek és viselkedésüknek semmi közük az igazi észak-kelet angliai, mindig barátságos helyi lakosok személyiségéhez. Sajnos a helyi klubok legalját szedték össze ehhez a valóságshowhoz. Ha mást nem egy mosolyt megér, ahogy beszélnek :)

geordie-shore

Szigetországi magyarok közössége

A HUNUK közösség célja hogy összefogja, segítse és támogassa az angliai, skóciai, írországi magyarokat. Olyan brit városok köré hozunk létre közösségi csoportokat ahol az ott élő magyarok aktív társaságot alkotnak. Közösségi fórumokon és üzenőfalakon keresztül kommunikálhattok, illetve lehetőség van programok szervezésére is a weboldalunk segítségével.

Kérdésed van?

Fordulj bátran a HUNUK magazin szerkesztőihez illetve regionális csoport és fórum moderátorok is állnak rendelkezésedre. Szeretnél egy helyi közösség moderátora lenni? Klikk ide a jelentkezéshez.
Szerzői jogok fenntartva. © 2013 HUNUK Kiemelt partnerünk a Londoni Apró – a Londonban élő magyarok apróhirdető oldala
%d bloggers like this: