Gépjármű biztosítás kötés gyorsan és olcsón

Szerző:
|

Amennyiben nem riasztott el a jobbkormányos vezetés kipróbálása és felfedezted az angliai használt autópiac kecsegtető árait egyvalamire biztosan szükséged lesz: gépjárműbiztosításra. Kötelező megkötnöd és természetesen minél olcsóbb annál jobb. Hogyan spórolhatsz kocsi biztosításon? Néhány jótanács amit esetleg eddig nem tudtál.

A magyarországi és angliai gépjármű biztosítási rendszer két teljesen különböző világ. Részletekbe nem belemerülve a legfontosabb talán az, hogy Angliában nem a gépjárműt biztosítják (ill. nem ahhoz kötődik) hanem az azt vezető személyt. Ennek függvényében számos tényező befolyásolhatja a biztosításod árát.

Legegyszerűbb biztosításra vadászni az árösszehasonlító weboldalak (comparison websites) egyikén. Ezek többtucat biztosítóval állnak kapcsolatban és egy nagy adatbázisban keresnek a legjobb árban lévő szolgáltatások után. Adataid megadása beletellhet 10-15 percbe, de végeredményként megkapod a piacon lévő legjobb biztosítási ajánlatokat ár szerint sorba rendezve. Sokkal hatákonyabb és gyorsabb, mintha minden gépjármű biztosítónál egyenként kérnél árajánlatot, ami napokba tellne.

A véleményem szerint legkönnyebben használható összehasonlító weboldal a CompareTheMarket.com (biztos láttad már a vicces orosz akcentussal beszélő Meerkatokat a TV-ben – nagy kedvenc:) ). A példánkat ezen a weboldalon keresztül vezetjük le.

Minden biztosító az általad megadott adatok kiértékelésével dönti el, hogy milyen kockázatot jelent számukra az adott gépjárművezető biztosítása. Az éves biztosításod költségét tucatnyi tényező befolyásolja. Számít többek között az, hogy:

 • Hol laksz? pl. London belvárosi címmel magasabb biztid lesz, mint egy vidéki kisváros külkerületében
 • Mennyit vezetsz? Minél többet, annál drágább a biztosítás, mert nagyobb esélyed van a balesetre
 • Hány éves vagy ill. milyen régóta van jogosítványod?
 • Milyen régóta nem volt baleseted? (főleg, ahol te voltál a hibás) – azaz biztosításod bónusz éveinek száma
 • Mi a foglalkozásod, hol dolgozol? Bármilyen fura is, különböző pozícióban dolgozó emberek különböző veszélyeket jelentenek a biztosítónak. Figyelembe veszik az adott munkánál hogy milyen napszakban jársz dolgozni: ha forgalmi dugókat érinthetsz nagyobb a kockázat balesetre, stb..
 • Mire használod az autót? Dolgozni jársz vele, szabadidős tevékenységre, vagy mindkettő (social/leisure, work/commute, both )
 • Hol tárolod az autót? utca, garázs, udvar, őrzött parkoló
 • A kocsi különböző műszaki paraméterei: model, évjárat, motor mérete, biztonsági felszereltsége (pl. riasztó, légzsák), volt-e módosítva a gyári formától (pl.tuning), stb…
 • Ezen tényezők fényében, ha figyelsz az árajánlat kérésekor az adatok kitöltésére, sikerülhet lefaragni egy-két havi biztosítási díjat éves szinten.

compare the market meerkats

Néhány tipp hogyan tedd olcsóbbá a gépjármű biztosításodat

 1. Vezetett mérföldek száma évente (annual mileage): magánszemélyeknél ezt nem ellenőrzi egyik biztosítótársaság sem (nem kötelező megadni a kilóméteróra állását a biztosítás megkötésekor), így érdemes egy alacsony 5000-10 000 miles értéket megadni. Értelemszerűen ha kevesebbet vezetsz, kisebb esély van arra hogy karambolozol, így olcsóbb lesz a biztosítás.
 2. Ha kérdezik mire használod az autót és csak a szabadidős tevékenységet (leisure/social) választod, azzal lefaraghatsz pár fontot a havi biztosításból
 3. A biztosítási költséget mindig éves szinten állapítják meg (annual premium). Ha havonta fizeted (már ha lehetséges az adott biztosítónál) akkor általában ráraknak kamatot (kb. 10-15% szokott lenni). Ha módodban áll egy összegben kifizetned az egész éves biztosítást azzal megspórolhatsz 1-2 havidíjat.
 4. Ha van egy idősebb, tapasztaltabb, sok éves jogosítvánnyal és esetleg bónusszal rendelkező személy akivel mondjuk együtt laksz és megengednéd, hogy alkalmanként vezesse az autódat, akkor tedd rá a biztosítási szerződésre. Szerepelhet mint 1st vagy secondary driver és ez szinte minden esetben olcsóbbá teszi a biztosítást
 5. Évente csinálj egy új keresést a CompareTheMarket.com weboldalán. Mindössze 15 percbe tellik és lehet, hogy következő évben egy másik biztosító sokkal jobb ajánlatot kínál számodra.

Ha tudtok a fentiekben nem szereplő tanácsokkal szolgálni, oszzátok meg velünk alul a hozzászólásokban.
CompareTheMarket.com

Megjegyzés: Néhány biztosító nem szerepel az összehasonlító weboldalak keresőmotorjában és néha érdemes őket is leellenőrízni  a legjobb árak megtalálásához. Ilyen biztosító például a DirectLine vagy Aviva.

Hozzászólások

 1. sdaniel

  2010/07/17

  Annyi hozzáfűzni valóm lenne csak,mi épp most akarunk autót venni,úgyhogy már hetek óta csak ezeket az oldalakat bújóm,de mindegyik át akar vágni,ugyanis az általuk ajánlott árban már bele van kalkulálva a kereső oldal prémiuma is.Pl.: a confused.com-on a legolcsobb bizti 970 volt third partyba,aztán megnéztem a tescot érdekes módon ott csak 750-re jött ki,aztán megnéztem a kwikfitet ajánlós oldalon keresztül volt 1070,ha privátban a kwikfit oldalán csináltam csak 990.Érdekes.Ezek az oldalak a tapló angoloknak van akik hülyék és lusták utána járni a dolgoknak,de ha van egy kis szabadidőtök és nem dőltök be a reklámoknak tudtok spórolni pár százast.

  • Profile photo of HUNUK

   HUNUK

   2010/07/17

   Persze sdaniel, ezeknek az oldalaknak is élniük kell valamiből. Nem akarnak átvágni téged, hanem jutalékért dolgoznak természetesen!
   A rafkós magyar így csinál(hat)ja:
   – rákeres az árösszehasonlító oldalon az adataival az összes ajánlatra
   – amit kidob az első 1-3. helyen ahhoz direkt is kér árajánlatot a biztosító oldalán

   Az hogy olcsóbb-e közvetlen az egyes biztosítókhoz menni ezt követően, nem minden esetben igaz. Sok biztosító “bulk” v. “fleet” kedvezményes szerződésben van ezekkel a comparison weboldalakkal mint a comparethemarket.com, ami azt jelenti hogy bevállaltak min. megkötött szerződésszámot az oldalukon keresztül így nagy kedvezményt kapnak a biztosítótól. Tehát sok esetben olcsóbb is mintha közvetlen a biztosítóhoz mennél. V ilyen tapasztalatom.

   A weboldalak időt és pénzt spórolnak meg neked ha okosan használod.

   Hol veszitek az autót? Internet, kereskedő?

 2. G_Boogie

  2010/08/03

  Nekem kollegám a következőt ajánlotta (ő így csinálta mikor vezetni kezdett itt)
  Kell hozzá persze egy megbízható ismerős, akinek van bónusza, és természetesen a legjobb ha vidéki… Autót megvenni ő nevére, first driver szintén ő, secondarynek beírni magadat. Te fizetsz mindent, te használod az autót, de a biztosítás sokszorosan olcsóbb.

 3. sdaniel

  2010/08/06

  Már megvettük a kocsit!Privát eladótól vettük,szerencsénkre pont egy autószerelő volt.12 éves golf 550ért,nagyoon jó állapotban.Eddig nagyon jól megy,a bizti is gyorsan ment,a forgalmi is megjött már.Úgy hogy eddig minden rendben.

 4. GPAS

  2010/11/03

  Kedves Szigetlakók!!!
  Cégünk a Golden Pisces Advice Services Limited ( GPAS) újabb szolgáltatással bővítette palettáját
  Amennyiben most veszel autót, autót cserélsz vagy a meglévő biztosításod évfordulóhoz közeledik , szívesen állunk rendelkezésedre .
  KÖSS BIZTOSÍTÁST AKÁR FÉLÁRON!!!
  Szakértelem, megbízhatóság, minden a szabályok szerint!!!
  Új biztosítás, második autó, megújítás-évforduló ,második sofőr, kárigény.
  Info ügyintézés (10 órától 18- ig) Tel: 07860578651 Judit
  Baráti üdvözlettel a GPAS Limited Vezetősége

  • meteorita

   2011/04/07

   Sziasztok!!
   Tudna valaki valami jó tanácsot adni auto biztostásal kapcsolatban? Már egy éve van kocsink, de most felfogják emelni a biztositást. De még igy is ez a legolcsobb,amit kiad nekünk a keresö. Hogy lehetne lejebb vinni, vagy melyik biztosító a legolcsobb?
   Sajna másfél éve van csak jogsink. Ez okozza a gondot.
   Van ötlete valakinek? Nagyon sürgös lenne,mert lassan döntenünk kel,hogy meghosszabbitjuk a jelenlegit vagy nem??
   Nagyön szépen köszönöm elöre mindenki ötletét.
   Szép Napot!!

   • Profile photo of HUNUK

    HUNUK

    2011/04/07

    legjobb ötletünk tényleg az összehasonlító oldalak mint a fent említett comparethemarket vagy confused.com

    Sajnos nincs varázsgomb és a trükkökkel is jó vigyázni. A biztosítás egy olya dolog ami muszály és sajnos nem olcsó.

    Ha esetleg tudtok valakit aki közel áll hozzátok és sok bonusza van, hosszú ideje jogsija, vagy nem vezet (idős), az lehetne “primary driver” és ti “additional driver(s)” ami azt jelenti hogy a biztosítás szerződés az ő nevén van ti pedig “csak” rajta vagytok a policy-n. Ez a trükkök egyike, de mint minden ilyennek megvannak a hátulütői.
    Én is majdnem 1000font per év-ről kezdtem, legutóbb már 4-500 körül volt csak (7-8 év balesetmentes vezetés, 2-3 év angliai vezetői múlttal…)

    Keress jól minden weboldalon amit kidob az összehasonlító legfelül, menj direkt utána az egyes weboldalakra és próbálgasd a beírt adatokat. Remélem le tudsz faragni valamennyit az összegből.

    • meteorita

     2011/04/08

     Szia!!!
     Nagyon szepen koszonom,hogy ilyen hamar a segitsegunkre siettel.
     Nekunk az az 1000 is jo lenne..sajna a meghosszabbitassal mi kb.2200 rol indulnuk.valamelyik keresoben 4000 volt a legalacsonyabb ertek.ez a nagy baj.:-(igen,a biztositas kell,meg fontos,ezzel baj nincs,csak nekunk nagyon draga.
     Van egy ismerosunk,akinek mar egy jo ideje van jogsija. De nem tudjuk,hogy szarmazna abbol baja,ha a sajat autoja mellett meg a minknel is ott neve.ugy ertem,hogy baja,hogy neki is tobb lesz a biztositasa.
     Koszonom szepen a segitsegedet.megnezem azokat az oldalakat,amiket irtal.mi a tesco oldalan kerestunk,meg ami itt van fejjebb ezen az oldalon.eddig tesconal volt 2500a legolcsobb.
     Koszonom szepen.
     Tovabbi kellemes napot!!

 5. GPAS

  2011/03/08

  Baleset Serules Koccanas….

  Baleseted volt, megsérültél, vagy csupán kis koccanásod volt ?

  Gondban vagy hogy bejelentsd kárigényedet, vagy csak nem tudod milyen jogok és kártérítés illet meg személyi sérülés esetén?

  Te hibád nem a Te hibád ?

  Van fogalmad róla ,de nem tudod hogy lehet kártérítest kapni bármilyen apró sérülésért , kárért?

  MAGYAR -ANGOL ADVICE SERVICE KÍNÁLJA SEGÍTSÉGÉT!!!!!

  -Kárigények érvényesítése, benyújtása

  -Baleseti sérülések kártérítési igényeinek érvényesítése

  -Tanácsadás sérülések esetén

  -Tanácsadás autobalesetek, koccanások esetén

  ADATVÉDELEMMEL

  Kártérítési igények 2 évre visszamenőleg !

  Info: 07860578651 JUDIT

  LÉGY TISZTÁBAN JOGAIDDAL , MAGYARKÉNT ITT A SZIGETEN IS !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni .

 1. true religion jeans sale05-27-14
 2. Gucci continental wallet with07-11-14
 3. Gucci mini flap french07-16-14
 4. True Religion Jeans Straight Leg Men JMNA245 Sale Cheap Sale07-17-14
 5. mail Order MIU MIU sacs noirs 04707-26-14
 6. True Religion Skinny Jeans Mens07-28-14
 7. True Religion Jeans07-31-14
 8. true religion skirt08-03-14
 9. cheap real true religion jeans08-03-14
 10. true religion ripped jeans08-03-14
 11. pink true religion jeans08-05-14
 12. true religion jeans on sale08-06-14
 13. True Religion Jeans08-07-14
 14. True Religion for sale08-07-14
 15. cheap true religion jeans08-07-14
 16. true religion online08-08-14
 17. nike air max penny 108-08-14
 18. 2014 womens nike air max08-08-14
 19. air max 201408-08-14
 20. mens nike air max 200908-08-14
 21. nike air max 208-08-14
 22. true religion08-08-14
 23. true religion brand jean08-08-14
 24. new nike air max08-08-14
 25. nike air max 36008-08-14
 26. nike air max 2010 mens08-08-14
 27. nike air max bw08-08-14
 28. nike air max uptempo08-08-14
 29. wholesale nike air max08-08-14
 30. nike air max 90 boots08-08-14
 31. nike air dt max 9608-08-14
 32. nike air max 24 708-08-14
 33. discount true religion jeans08-08-14
 34. nike air max leather08-08-14
 35. cheap nike air max 201408-08-14
 36. nike air max 95 36008-08-14
 37. nike air max hyped08-08-14
 38. nike air max 201008-08-14
 39. nike 360 air max08-08-14
 40. nike air max tennis shoes08-08-14
 41. true religion coat08-08-14
 42. nike air max trainers08-08-14
 43. 2014 nike air maxes08-08-14
 44. nike air max closer iv08-08-14
 45. nike air max griffey 108-08-14
 46. nike air max for kids08-08-14
 47. blue nike air max08-08-14
 48. cheap nike air max08-08-14
 49. true religion jean jackets08-08-14
 50. nike air max wright08-08-14
 51. customize nike air max08-08-14
 52. nike air max womens08-08-14
 53. nike air max for men08-08-14
 54. nike air max 2014 black08-08-14
 55. true religion jeans online08-08-14
 56. nike air max 2009 womens08-08-14
 57. true religion joey super t08-08-14
 58. nike air max full court08-08-14
 59. nike air max tailwind 201008-08-14
 60. nike air max plus08-08-14
 61. nike air max clearance08-08-14
 62. nike air maxs08-08-14
 63. air max 24 708-08-14
 64. nike air force max08-08-14
 65. all black nike air max 9008-08-14
 66. nike air max08-08-14
 67. boys nike air max08-08-14
 68. nike air max moto08-08-14
 69. air max 9508-08-14
 70. nike air max 90 mens08-08-14
 71. nike air max torch 408-08-14
 72. nike air max 9808-08-14
 73. nike air max 9508-08-14
 74. discount nike air max08-08-14
 75. nike air max 108-08-14
 76. nike air max red08-08-14
 77. nike air max 9008-08-14
 78. nike air max release dates08-08-14
 79. nike air max 2014 for sale08-10-14
 80. Nike Air Max08-11-14
 81. www.knowmoresaymore.org/?p=50508-11-14
 82. Cheap Nike Shoes Outlet08-15-14
 83. Tiffany & Co Solid Cross Bracelets09-02-14
 84. Tiffany Necklaces With Four Heart Beads09-02-14
 85. cheap nike air max in the usa09-05-14
 86. nike air max orange09-06-14
 87. 2014 black nike air max09-18-14
 88. Cheap Nike Air Max 2013 Mens09-20-14
 89. yellow october11-08-14
 90. xxxcams.mobi11-18-14
 91. water ionizer11-19-14
 92. kangen water11-19-14
 93. Dan11-21-14
 94. kangen11-22-14
 95. Jeff11-26-14

Szigetországi magyarok közössége

A HUNUK közösség célja hogy összefogja, segítse és támogassa az angliai, skóciai, írországi magyarokat. Olyan brit városok köré hozunk létre közösségi csoportokat ahol az ott élő magyarok aktív társaságot alkotnak. Közösségi fórumokon és üzenőfalakon keresztül kommunikálhattok, illetve lehetőség van programok szervezésére is a weboldalunk segítségével.

Kérdésed van?

Fordulj bátran a HUNUK magazin szerkesztőihez illetve regionális csoport és fórum moderátorok is állnak rendelkezésedre. Szeretnél egy helyi közösség moderátora lenni? Klikk ide a jelentkezéshez.
Szerzői jogok fenntartva. © 2013 HUNUK Kiemelt partnerünk a Londoni Apró – a Londonban élő magyarok apróhirdető oldala
%d bloggers like this: